De coursing evenementen die worden georganiseerd door Coursing Machines Holland worden gehouden op een omheinde locatie van Kynologen Club Hoogeveen in Drenthe. Tijdens een coursing evenement is de kantine van Kynologen Club Hoogeveen geopend, waar u terecht kunt voor iets te eten of te drinken. Voor de honden staat er water klaar.

Een coursing evenement is opgedeeld in tijdsblokken van een uur. In dit uur kunnen de honden meerdere keren coursen. Alle deelnemers krijgen een nummer uitgereikt, dit is de volgorde waarin de honden zullen lopen. Per uur kunnen er tien honden deelnemen. U hoeft alleen dit uur van de dag aanwezig te zijn. Zodra uw hond klaar staat voor de start en gefocust is op de prooi kan uw hond de prooi najagen. De honden jagen op een kunstmatige prooi, welke bestaat uit enkele repen stevig plastic of een namaakbontje. Aan het eind van het parcours verdwijnt de prooi in een blinde zone en vangt u uw hond op.

Is uw hond nog een pup of een veteraan dan passen wij de snelheid aan en kan bijvoorbeeld de helft of een deel van het parcours gelopen worden. Dit doen wij in overleg met u. Als uw hond nog nooit gecoursed heeft of voorheen niet overtuigend een hele ronde heeft gelopen, kunt u ook beginnen om uw hond een deel van het parcours te laten rennen.

Het is ook mogelijk 2 of meerdere honden die elkaar kennen samen te laten coursen.

Wat verwachten wij deze dag van u?

 • Schrijf alleen honden in die fysiek gezond genoeg zijn om deel te nemen.
 • Geen brokken voeren voorafgaand het coursen, beter is een pannenkoek of een kleine maaltijd vers vlees. De combinatie brokken en coursen kan het risico op een maagtorsie verhogen.
 • Op tijd aanwezig zijn en klaar staan wanneer uw hond aan de beurt is om te coursen.
 • Voor het coursen moet er een warming-up worden gedaan en na het coursen een koeling-down, dit bestaat uit 10 minuten in- en uitlopen of fietsen (tip!)
 • Houd uw hond aangelijnd wanneer u niet aan het coursen bent.
 • Tijdens het coursen is een halsband niet toegestaan in verband met het uitzetten van de spieren, tuigen mogen in overleg (er zijn speciale rentuigen).
 • Houd afstand van de machine en het parcours.
 • Voorkom conflicten tussen uw hond en andere honden.
 • Ruim de uitwerpselen zelf op. Poepzakjes zelf meenemen.
 • Laat uw hond tussen het rennen door niet te veel water drinken, dit i.v.m. kans op maagkanteling.
 • Loopse teven mogen niet deelnemen aan het coursing evenement!

 

Coursen is voor veel honden een leuke sport, echter zitten er wel risico`s aan verbonden. Zo kan uw hond tijdens het rennen de lijn raken, een katrol raken of een andere blessure oplopen. Deelnemen is geheel voor eigen risico.

3 134 events3b716d2b6b6c3a42b8f86fe325f5b65e

­

Verhuur

Zelf een coursing evenement organiseren? Huur bij ons een lure coursing machine inclusief personeel.
Lees meer

­

Evenementen

Schrijf uw hond snel in voor 1 van onze georganiseerde lure coursing evenementen.
Lees meer

­

Verkoop

Heeft u een hondenclub of vereniging en wilt u graag zelf een lure coursing machine aanschaffen?
Lees meer
­